FOTO | Renditja e klubeve shqiptare në Europë, Skënderbeu e Shkëndija në rënie

0

Fakti që pjesa më e madhe e skuadrave tona nuk angazhohen në arenën ndërkombëtare gjatë periudhës së vjeshtës,m bën që ata të mos ndryshojnë pozita në renditjen e përgjithshme, Sigurisht kjo dhe për faktin se rrallë ndodh që ndonjë skuadër e vogla të bëjë ndonjë çmenduri që të ngjitjet me dhjetëra pozicione.

UEFA i azhurnon çdo muaj renditjen e klubeve dhe ajo që bie në sy është fakti se dy skuadrat shqiptare më të suksesshme në vend janë në rënie. Skënderbeu mbetet në vendin e parë, por me ndryshimin se tani pozicionohet në vendin e 157-të. vetëm 20 vende më poshtë është skuadra e Shkëndijës, e cila po ashtu ka shigjetën e kuqe, çka tregon se ka rënie, për faktin se skuadrat e ndodhura pas saj mund të kenë qenë në fazën e grupeve të kompeticioneve të UEFA-s.

Skuadra e tretë shqiptare është Kukësi, që ndodhet në vendin e 213-të, ndërsa më pas duhet të shohim gati 91 vende më poshtë, për të gjetur Partizanin, që është në vendin e 322-të. Laçi ndodhet vetëm 6 vende poshtë “demave”. Renditja e skuadrave shqiptare pasohet nga Shkupi. Për t’u veçuar Drita, e cila tani e sheh veten në vendin e 372-të, vetëm një vend mbi Luftëtarin.

Renditja përfshin të gjitha skuadrat që kanë marrë pjesë në arenën ndërkombëtare, duke bërë që pjesë e kësaj renditje të jenë edhe Tirana, Teuta dje Flamurtari që ndodhen respektivisht në vendet 376, 378 dhe 379. Dy skuadrat nga Kosova Prishtina dhe Trpeça mbyllin këtë klasifikim.

 

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.