Deshamp merr leksione nga Gjermania e 2014-ës

0

Franca e tanishme ka një ngjashmëri të pazakontë me Gjermaninë kampionë të katër viteve më parë. Tekniku francez Didier Deshamp ka përdorur gjatë të gjithë turneut katër qendërmbrojtës në katërshen e mbrojtjes.

Ashtu si Joakim Lëv përdorte katër vite më parë në krahët e mbrojtjes Hëvedes, Boateng dhe Mustafin, Deshamp po përdor të rinjtë Pavard dhe Hernandez të cilët në rolin e tyre parësor kanë atë të qendërmbrojtësit, por siç kanë treguar dhe në këtë Botëror përshtaten mirë dhe në krah.

Megjithëse duhet pranuar se në ndryshim nga Gjermania nuk kemi të bëjmë me një lëvizje taktike të paramenduar, por me një improvizim pas dëmtimeve dhe formës së dobët që po kalojnë dy zgjedhje e para Mendi dhe Sidibe.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.