Një muaj kohë për 50 milionë euro, UEFA i jep ultimatum klubit francez

0

Ndershmëria financiare po shndërrohet në një problem të madh jo vetëm për klubet, që bëjnë shpenzime marramendëse në merkato, por edhe për ata që mundohen të tregohen të kujdesshëm. Olimpiku i Marsejës është në fije të perit. Francezët kanë probleme në bilancet dhe i pret një dënim shembullor.
Ditët e fundit klubi është në negociata me UEFA-n për të shtyrë sa në shumë kohën e deklarimit të hyrje-daljeve. Kjo ndodh që të kenë kohë të shesin lojtarë për të evituar një dënim të mundshëm nga qeveria e futbollit evropian.

Ata kanë një marrëveshje më UEFA-n për të ulur sa më shumë defiçitin. Saktësisht Marseje duhet të ketë një defiçit financiar prej 30 milionë eurosh në tre vitet e fundit për të shmangur dënimin. Ky vit është i errët në këtë aspekt sepse ata janë plot 78.5 milionë humbje.

E vetmja zgjidhje për këtë situatë është grumbullimi i një shume prej 50 milionë eurosh nga shitjet e lojtarëve. Kjo duhet të arrihet brenda këtij muaji. Kështu, drejtuesve të klubit francez do i duhet të heqin dorë nga dy apo tre lojtarë kryesorë të ekipit. Në këtë listë bëjnë pjesë emra si Baloteli, Tovin apo Sanson.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.