Milani një “gropë e zezë”, Forbes zbulon bilancet katastrofike të viteve të fundit

0

Futbolli modern është kthyer në një biznes, ku duhet të tregohet shumë kujdes me bilancet financiare në fund të vitit. UEFA prej disa vitesh kontrollon në mënyrë rigoroze klubet me anë të rregullave të “Financial Fair-Play”, por ende ka nga ato klube që nuk po munden të ndalojnë humbjet e mëdha financiare.

Klubi më i madh në botë, që po vuan shumë në aspektin financiar është Milani. Shpenzimet e shumta që ekipi italian ka kryer gjatë viteve të fundit kanë rënduar jo pak arkat e klubit, por shumë vetë besojnë se me largimin e kinezëve dhe ardhjen e administratorëve amerikanë, shtatë herë fituesit e Champions-it do të arrijnë të gjejnë sukses si në fushë edhe në financa.

Në një analizë të medies amerikane “Forbes”, janë listuar bilancet financiare të kuqezinjve të 14 vitet e fundit, ajo çfarë bie menjëherë në sy është se vetëm dy sezone () ka pasur bilance pozitive në fund të vitit.

 

Miliona € – Fitim / (Humbje)

2005       2006       2007       2008       2009       2010       2011

(4.60)     38.80 (fitim)    (21.60)     (80.50)       1.30  (fitim)       (85.10)       (80.70)

 

2012       2013       2014       2015       2016       2017       2018

(6.86)    (15.70)  (99.00)  (89.30)  (74.90)  (73.00)  (126.00)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.