“Besojuni të rinjve”, Pinari dhe Jupi me mesazh për Superioren

Fokusi janë të rinjtë dhe një analizë të asaj që ndodh në vendin tonë e kanë bërë së fundmi Redi Jupi dhe Luan Pinari. Eksperiencat e tyre me moshat nuk mungojnë, madje i pari ka edhe akademinë “Football Republic”. Ish-qendërmbrojtësi ndërkohë aktualisht është në krye të të rinjve të Shkëndijës së Tiranës.

Janë disa klubet që po u japin mbështetje elementëve të rinj dhe të dy personazhet e mësipërme e vlerësojnë diçka të tillë në intervistën që kanë dhënë për Supersport”. I pari e merr fjalën Pinari: Është diçka pozitive aktivizimi i djemve të rinj në Shqipëri, si për lojtarët edhe për klubet. Duhet të ndodhë në vazhdimësi”.

“Kriza “asist” për të rinjtë? Mendoj që janë të ndërlidhura, është edhe domosdoshmëri ndryshimi i brezave, por ndoshta dhe kriza financiare. Është e ndërthurur që këto elementë të rinj të luajnë në elitë. Mendoj që këta duhet ta shfrytëzojnë këtë moment”.

Më tej tekniku përçon një mesazh për drejtuesit e klubeve shqiptare: “Klubet duhet t’i hedhin sytë tek të gjitha ekipet e moshave në Shqipëri. Duhet të ketë seleksionues të mirë, që të mos gabojnë dhe të jenë të sigurt për të ardhmen. Duhet të ketë besim nga stafet drejtuese, pasi, nëse ata i japin besim stafit teknik, atëherë ata nuk do të ngurrojnë të hedhin të rinj në fushë”.

JUPI – “Ka dy vjet që klubet po hedhin sytë nga të rinjtë. Më përpara kanë qenë të paktë, Latifi dhe Shkalla, ndërkohë që ka aktivizim masiv. Ishte koha që duhet të vinte”, shprehet fillimisht Redi Jupi, i cili ë të shkuarën ka drejtuar Shqipërinë U21.

I pyetur nëse klubet po i aktivizojnë të rinjtë për shkak të financave të dobëta, ai shton: “Arsyet janë disa, problemet financiare kanë ndikuar. Ekzekutimi i kontratave detyron klubet që të tregohen të kujdesshëm. Kontratat sot ekzekutohen dhe nuk mund të bëhen kontrata të pavlefshme. Ky ishte hapi i parë dhe dalëngadalë do të fillojë formalizimi i të rinjve. Më vonë do të shohim se çfarë cilësie do të kenë këta futbollistë. Sot kemi të rinj, por nuk kanë cilësi, kanë sjellë freski fizike dhe entuziazëm. Tani fillon puna për të sjellë të rinj të talentuar në futboll. Lojtarët duhet të kenë orët e punës për t’u paraqitur denjësisht”.

Që numri i të rinjve që luajnë të rritet, duhet që edhe trajnerët të kenë mbështetjen e klubeve: “Trajnerët kanë filluar të kenë guxim, por duhet të kenë mbështetje nga klubet. Rezultatet janë objektivi kryesor, megjithatë, bllokimi i trukimeve ka bërë që të kthehen sytë nga të rinjtë. Duhet krijuar një tendencë, futboll atraktiv, që në Europë të tregosh vlerat dhe të mund të shesësh lojtarë. Për momentin, duket se aktivizimi i të rinjve vjen i imponuar më shumë nga kriza sesa nga dëshira për të luajtur”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

where can i buy doxycycline over the counter buy doxycycline online