Italia e fiksuar pas “VAR”-it, tani sjellin një risi të veçantë

Serie A ishte kampionati i parë në Europë që vuri në punë sistemin varë në fillim të sezonit 2017/2018. Muaj e parë sollën polemika të shumta, ndërkohë që pjesa dërrmuese e komunitetit të arbitrave ishte kundër përdorimit të kësaj teknologjie, por tani të gjithë e cilësojnë “VAR” si një sukses ka kthim mbrapa.

Fqinjët tanë përtej Adriatikut vazhdojnë të sjellin risi në këtë drejtim. Së fundmi është konfirmuar se faza “play-off” dhe “play-out” e Serie B do të zhvillohet me sistemin “VAR”. Ky vendimi u mor me nga mbledhja e fundit e federatës italiane, ku u votua në mënyrë unanime.

Serie B bëhet liga e parë dytësore në botë që përdor këtë teknologji. Fatkeqësisht për sezonin tjetër “VAR” do të përdoret vetëm në raste të caktuara në Serie B, ndëkohë në Gjermani ky sistem do të përdoret në të gjitha ndeshjet e Bundesliga.2 duke filluar nga sezoni i ardhshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

where can i buy doxycycline over the counter buy doxycycline online