UEFA bën “president” Bekamin, ja çmimi prestigjoz!

0

Nuk luan më futboll dhe nuk është as trajner apo drejtues, por David Bekam vazhdon të jetë një emër i madh në historinë e topit, aq sa ka marrë çmimin si “President UEFA”.

Dorëzimi do t’I bëhet më 30 gusht në Nion, gjatë shortit të Champions League. Ish-futbollisti i Junajtidit pason fituesin e vitit të shkuar, Françesko Toti.

Në motivacionin e shkruar nga UEFA, ndër të tjera, kujtohet historia e jetës së Bekamit, ardhja te Junajtidi dhe nënvizohet.

Fituesit ndër vite

1998: Zhak Delors (Komisioni Europian, Francë)

1999: nuk u dha

2000: Gui Ruks (Francë)

2001: Huan Santisteban (Spanjë)

2002: Sër Bobi Robson (Angli)

2003: Paolo Maldini (Itali)

2004: Erni Uolker (Skoci)

2005: Frank Rajkard (Holandë)

2006: Vilfried Straub (Gjermani)

2007: Alfredo Di Stefano (Spanjë)

2008: Sër Bobi Çarlton (Angli)

2009: Eusebio (Portugali)

2010: Rajmond Kopa (Francë)

2011: Xhani Rivera (Itali)

2012: Franc Bekenbauer (Gjermani)

2013: Johan Krujf (Holandë)

2014: Josef Masopust (Çeki)

2015: nuk u dha

2016: non assegnato

2017: Françesko Toti (Itali)

2018: David Bekam (Angli)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.