Italia bën kthesë, stadiumet u kthehen tifozëve

Para 6 vitesh bëri bujë një seri masash të marra nga shteti italian, që vendosi rregulla shumë të ashpra për hyrjen në stadiume, duke nisur nga detyrimi për pajisje me teserën e tifozit, një “damkosje” për të mbajtur nën kontroll tifozët e rrezikshëm, por që pati kundërefekt.

Tifozët i refuzuan këto masa dhe nisi braktisja masive e stadiumeve, aq sa në vitet e fundit shumica e stadiumeve ishin gjysmëbosh.

Tani qeveria italiane, në bashkëpunim me Federatën Italiane dhe Komitetin Olimpik Italian, ka vendosur të ndalë “diktaturën”.

Hiqet tesera e tifozit, hyrje e lirë në stadium, bileta në shitje edhe ditën e ndeshjes, asnjë kufizim për tifozerinë mike, daulle dhe megafonë të lejuar në stadium’?: revolucion total, që me shumë gjasa do të ringjallë një ambient në letargji prej vitesh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

where can i buy doxycycline over the counter buy doxycycline online