Tjetër risi nga FIFA, ndryshon rregulli i kartonit të kuq

FIFA ka ndërmend të ndryshojë rregulloren përsa i përket kartonëve të kuq. Bëhet fjalë për pezullimin prej të paktën një ndeshje, që çdo lojtar duhet të kryejë pasi i akordohet kartoni i kuq.

Deri më tani, futbollistët e shlyejnë pezullimin sipas rregullores së federatave përkatëse. Për shembull në Spanjë, një karton i kuq i marrë në kupë vlen vetëm për ndeshjet e këtij kompeticioni e njëjta gjë vlen edhe për kampionatin dhe kompeticionet e Champions League dhe Europa League, në të ardhmen kjo do të ndryshojë.

Çdo karton i kuq i marrë do ta pezullojë lojtarin nga ndeshja pasardhëse, qoftë kjo ndeshje kampionati, kupe, apo Champions ose Europa League. Ende ka paqartësi nëse pezullimi pas kartonit të kuq do të vlejë nga ndeshjet e kombëtares në ato të klubeve dhe anasjelltas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

where can i buy doxycycline over the counter buy doxycycline online