“E mirëpresim këtë vendim”, UEFA duartroket verdiktin e Gjykatës Federale ndaj Skënderbeut

0

UEFA e ka mbështetur tërësisht vendimin e dhënë nga ana e Gjykatës Federale sa i përket Skënderbeut. Kështu u vendos që korçarëve të mos i hiqej dënimi në Europë, duke mbajtur 10 vitet e pezullimit, duke u hedhur poshtë pretendimet e ekipit shqiptar.

Ky vendim është duartrokitur edhe nga ana UEFA-s, që nëpërmjet një reagim zyrtar, shprehet se e kanë mirëpritur një lajm të tillë, duke e kthyer në një shembull të qartë sesi është duke u luftuar fiksimi i ndeshjeve. /SportEkspres/

Reagimi

UEFA mirëpret lajmet se Gjykata Federale Zvicerane (SFT) ka dhënë një vendim të rëndësishëm i cili mbështet plotësisht luftën e UEFA-s kundër fiksimit të ndeshjeve.

Në vendimin e tij të detajuar dhe të plotë, SFT hodhi poshtë të gjitha argumentet e ngritura nga klubi KS Skënderbeu në ankesën e tij kundër CAS 2018 / A / 5734 të 12 korrikut 2019 dhe konfirmoi pezullimin e 10 viteve të klubit nga të gjitha garat e klubeve të UEFA-s për përfshirjen e tij në aktivitete që synojnë rregullimin e rezultatit të ndeshjeve.

Në veçanti, SFT vendosi në tre aspekte të rëndësishme të procedurës disiplinore të UEFA-s për rregullimin e ndeshjeve, duke konfirmuar se:

  • Procedura disiplinore me dy hapa e UEFA-së (së pari administrative dhe më pas disiplinore) është plotësisht e justifikuar dhe në përputhje me ligjin
  • Sistemi i Zbulimit të Mashtrimit të Basteve i përdorur nga UEFA për të zbuluar aktivitetet e rregullimit të ndeshjes është i besueshëm dhe i besueshëm.
  • Rregulloret e UEFA-s për të ndëshkuar klubet për rregullimin e ndeshjeve nuk kërkojnë që organet e tij disiplinore të identifikojnë individin që kanë kryer një veprim të rregullimit të ndeshjes, në mënyrë që të ndëshkojnë vetë ekipin.

UEFA e mirëpret shumë këtë vendim, i cili konfirmon përshtatshmërinë dhe efikasitetin e kornizës së vendosur nga UEFA për të luftuar fatkeqësinë e fiksimit të ndeshjeve.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.