E FUNDIT/ Gaboni nëse menduat se Superliga mori fund! Real Madridi vjen me komunikatë zyrtare, fitojnë në gjyq dhe urdhërojnë UEFA-n të tërhiqet

Nëse menduat se ideja e Superligës Europiane ka marrë fund, atëherë keni gabuar. Së fundmi është Reali i Madridit që vjen me një komunikatë zyrtare për të treguar vendimin e fundit gjyqësor. Së bashku me Barcelonën dhe Juventusin, këto janë tre ekipet e vetme që i kanë shkuar deri në fund çështjes.

Në njoftimin e madrilenëve shkruhet se vendimi gjyqësor urdhëron UEFA-n që të tërhiqet menjëherë për të fshirë të gjitha masat e saj kundër klubeve që do të ishin pjesë e Superligës Europës. Pra për të hequr të gjitha gjobat dhe kufizimet e tjera që u përfolën, në mënyrë që Superliga të mos formohej.

“FC Barcelona, ??Juventus dhe Real Madrid CF shprehin kënaqësinë e tyre me vendimin gjyqësor të miratuar sot, duke urdhëruar UEFA të revokojë, me efekt të menjëhershëm, të gjitha veprimet e saj kundër klubeve themeluese të Super League të Evropës, duke përfshirë regjistrimin përfundimtar të dosjes disiplinore procedurat janë të hapura për tre klubet e lartpërmendura dhe për të anuluar gjobat dhe kufizimet e tjera që ishin vendosur në nëntë klubet e tjera themeluese, si një kusht që ata të mos i nënshtrohen procedurave disiplinore nga UEFA.

Në këtë mënyrë, gjykatat mbështesin edhe një herë pozicionin e promovuesve të Superligës Evropiane dhe hedhin poshtë ankesën e ngritur nga UEFA, duke konfirmuar paralajmërimin ndaj kësaj të fundit se mosrespektimi i kësaj rezolute mund të çojë në sanksione financiare dhe përgjegjësi penale. Çështja do të analizohet nga Gjykata e Drejtësisë e Bashkimit Evropian në Luksemburg, e cila do të rishikojë pozicionin monopol që UEFA mban mbi futbollin Evropian.

Ne kemi për detyrë të adresojmë sfidat me të cilat përballet futbolli. UEFA ka kërkuar pozicionin, ekskluzivisht, të rregullatorit, operatorit dhe pronarit të vetëm dhe menaxherit të garave evropiane të futbollit. Ky pozicion monopol, në konflikt interesi, dëmton seriozisht futbollin dhe balancën e tij konkurruese. Siç është treguar në shumë raste, kontrollet financiare janë joadekuate dhe nuk janë zbatuar në mënyrë objektive. Klubet që marrin pjesë në garat evropiane kanë të drejtë të qeverisin garat e tyre.

Ne jemi të kënaqur të dimë se tani e tutje nuk do t’i nënshtrohemi kërcënimeve të vazhdueshme nga UEFA. Ne mbetemi të përkushtuar ndaj objektivit të zhvillimit të projektit të Superligës Evropiane në një mënyrë konstruktive dhe mbështetëse, duke marrë parasysh tifozët, lojtarët, trajnerët, klubet, ligat dhe shoqatat dhe federatat kombëtare dhe ndërkombëtare. Ne jemi të vetëdijshëm se ka elementë të propozimit tonë që duhet të rishikohen dhe, natyrisht, të përmirësohen përmes dialogut dhe konsensusit”, shkruhet në komunikatën e Realit. /Sport Ekspres/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

where can i buy doxycycline over the counter buy doxycycline online