Zyrtare/ Koha nuk premton më gjatë, UEFA anullon Champions League-n e të rinjve: Prioritet shëndeti i lojtarëve

UEFA ka marrë ditën e sotme vendimin zyrtar për të anulluar përfundimisht një prej kompeticioneve të saj. Bëhet fjalë për Youth League, ose e njohur ndryshe si Champions League e të rinjve. Në dhjetor ishte marrë vendimi për të shtyrë fillimin e këtij aktiviteti, por situata e krijuar nga Covid-19 nuk i ka përmirësuar aspak kushtet për të luajtur në fushë.

Koha nuk premton më gjatë për fillimin e këtij kompeticioni, ku madje dy prej ekipeve ishin tërhequr nga gara. Kufizimet në udhëtime dhe shqetësimet për infektime të mundshme të lojtarëve të rinj kanë bërë që Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s të vendosë për anullimin përfundimtar të këtij kompeticioni./Halit Delibashi-Sport Ekspres/

Njoftimi i UEFA-s:

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s ka vendosur të anulojë edicionin 2020/21 të Lidhjes Rinore të UEFA-s për shkak të pandemisë Covid-19 dhe efekteve të saj në organizimin e garave.

Komiteti fillimisht kishte vendosur vitin e kaluar për të ndryshuar formatin e konkursit dhe për të vonuar fillimin e tij, por masat e ndryshme të vendosura nga autoritetet shëndetësore në të gjithë Evropën kanë vazhduar të evoluojnë që nga ajo kohë. Kufizimet e udhëtimit që ndikojnë në klubet pjesëmarrëse krijojnë vështirësi të mëdha për organizimin e ndeshjeve të tyre dhe dy klube tashmë janë tërhequr nga gara.

Komiteti Ekzekutiv i UEFA theksoi se nuk ka mundësi të shtyhet më tej fillimi i garës dhe se shëndetit dhe sigurisë së lojtarëve të të rinjve duhet t’i jepet përparësia më e lartë e mundshme.

Për fat të keq, kushtet për të rifilluar këtë garë ndërkombëtare për të rinj nuk janë përmbushur në rrethanat aktuale dhe të dy Komiteti i Garave të Klubeve UEFA dhe Shoqata Evropiane e Klubeve u konsultuan dhe mbështetën idenë për të anuluar në mënyrë të jashtëzakonshme Lidhjen Rinore të UEFA-s të këtij sezoni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

where can i buy doxycycline over the counter buy doxycycline online