U bë shembull me dënimin për përdorimin e dopingut, CAS-i i vjen në ndihmë Rusisë

0

Gjykata e Arbitrazhit Sportiv ka respektuar vendimin e gjykatave të nivelit më të ulët për akuzën se lojtarët e Rusisë kanë përdorur doping. Megjithatë pas shumë kërkesave nga pala e paditur, kryesia ka vendosur për një ulje të dënimit nga 4 në 2 vite.

Kështu Rusia do të jetë jashtë garave ndërkombëtare deri në vitin 2022, duke humbur kështu Lojërat Olimpike “Tokio 2021”, Lojërat Olimpike Dimërore “Pekin 2022” dhe gjithashtu Kupën e Botës “Katar 2022”.

Në vitin 2019, organizata kryesore antidoping WADA, përhapi lajmin zyrtar se atletët rusë kanë përdorur vazhdimisht një substancë të quajtur Meldonium, e cila rrit performancën fizike mbi normën e lejuar./Elio Hajdari-Sport Ekspres/

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.