“Botërori? Ne shqiptarët jemi të fortë”/ Rrëfimi i Kumbullës: Nga pushimet në Lezhë te Shkodra

Marash Kumbulla ka dhënë një rrëfim të fundit për mediat italiane. Mbrojtësi shqiptar është shprehur se kërkon të jetë model për lojtarët tanë në Itali. Ndërkohë kur flitet për Botërorin, Kumbulla shprehet se hendekun e mundësive e zvogëlon karakteristika e shqiptarëve.

Modeli?

Unë me të vërtetë dua të jem një shembull, për të ndihmuar shumë shqiptarë që jetojnë në Itali. Do të doja të bëhesha një referencë për shumë të rinj.

Si ndihet të përfaqësosh Shqipërinë?

“Unë jam lindur dhe rritur në Itali, kam kulturën italiane brenda meje dhe jam i lumtur për këtë. Por në shtëpi, natyrisht, unë gjithashtu jam shqiptar”.

A e ndjeni distancën nga vendi juaj?

“Unë kurrë nuk jam ndjerë larg, madje as tani që kam më pak kohë për të shkuar në Shqipëri për shkak të orarit të zënë. Si fëmijë shkoja atje me pushime, unë isha me gjyshërit edhe një muaj e gjysmë, ishte e mrekullueshme ”

A mund të na flisni për cepin tuaj të Shqipërisë?

“Vitet e para shkova në Lezhë, në det, gjyshërit ishin zhvendosur atje. Pastaj morëm një shtëpi në Shkodër dhe jetuam më shumë në qytetin e origjinës. Qytet i veçantë: qendër e vogël dhe periferi të zgjeruara”.

A e ndjen përgjegjësinë të jesh një pikë referimi për shqiptarët?

“Po, por nuk e mendoj aq shumë. Ndonjëherë përgjegjësia mund t’ju çojë të bëni gabime, është më mirë të mos mendoni për këtë. Kur ka më pak presion, gjithçka është më mirë.”

Kualifikimi për në Katar 2022 do të fillojë së shpejti. Shqipëria nuk ka shkuar kurrë në një Kupë Bote …

“Ne jemi një vend i vogël, qëllimi është i vështirë. Por ne shqiptarët jemi të fortë, një popull patriot, ne arrijmë të kapërcejmë hendekun me karakterin dhe dëshirën për të arritur më të mirën”. /Sport Ekspres/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

where can i buy doxycycline over the counter buy doxycycline online