Peshëngritja shqiptare e mbyll bukur, tre sportistë në Top10

0

Ka qenë një vit i shkëlqyer për peshëngritjen shqiptare, që e ka pasur kulmin para pak javësh, me paraqitjet e mira në Anaheim, ku Romela Begaj arriti dy triumfe historike. Kjo e fundit garoi në peshën 69 kg dhe ngriti në total 235 kg, duke qenë sportistja e katërt më e mirë e vitit, me rusen Anastasija Romanova që mban kreun, me 243 kg ngritur në Europianin e Splitit.

Ndërkaq, meshkujt nuk fituan dot medalje, por Qerimaj e Godelli shkëlqyen në Europianin e Splitit, duke sjellë në Shqipëri medalje të tjera.

Rezultatet në Split i kanë renditur Qerimajn e Godellin mes 10 peshëngritësve më të mirë të vitit, me 348 kg në total ngritur nga shkodrani në Split dhe 347 nga Godelli. Më i miri në botë për vitin 2017, në peshën 77 kg, është shpallur egjiptiani Mohamed Mahmud, me 361 kg të ngritura në Anaheim.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.