“Lojtari i Kategorisë së Dytë nuk ka rezerva më shumë se 15 ditë”, flet Armand Duka: Kam besim se qeveria do e zgjidhë!

Armand Duka ka qenë në një intervistë në “News 24”, atje ku ka folur për situatën në vend dhe prekjen e futbollit nga Koronavirusi. Siç dihet tashmë kjo ka ndikuar direkt te buxhetet e klubeve, ashtu si edhe kudo në Europë, ndërsa pritet një ndihmë nga shteti për të kompensuar edhe futbollistët me paga minimale. Kreu i FSHF-së e ka bërë të qartë se një lojtar i Kategorisë së Dytë e ka të pamundur që të ketë rezerva për familjen e tij më shumë se 15 ditë, megjithëse shpreh besimin se qeveria do të ndërhyjë në këtë rast.

“Personalisht jam mirë, nuk jam infektuar, vijoj të jem në gjysmë karantinë, e gjysmë në punë. Dy pjesëtarë nga stafi i FSHF janë infektuar me Covid-19 dhe të dy tashmë janë shëruar dhe kanë rezultuar negativ. Që atëherë ne i kemi mbyllur zyrat dhe punojmë nga shtëpia siç do bëjmë edhe në vazhdim. Reja? Me Rejën flas çdo ditë. Është mirë, por është i mbyllur në shtëpi dhe rregullat në zonën ku jeton ai janë më të forta se këtu.

KARANTINA PËR FUTBOLLIN- Është një situatë e papreçedent. Është shumë e vështirë të ambientohesh e të vazhdosh jetën në kushte shtëpie. Futbolli është e pamundur të bëhet në gjysmë karantinë. Ne kemi udhëzuar specialistët tanë të këshillojnë futbollistët ta kalojnë sa më mirë këtë situatë. Për njerëzit e futbollit është shumë e vështirë sepse jetojnë një jetë dinamike dhe aktive. Gjithsesi duhet të përshtatemi me këtë jetë të re dhe shpresoj ta kalojmë sa më shpejt. Gjëja më e keqe është se nuk dihet se kur do të përfundojë dhe nuk e di sesi ta përgatisësh psikologjikisht veten. Lojtarët duan të jenë në fushën e lojës dhe nuk e dinë se kur do të jenë. Megjithatë, ky është një armik, që do luftuar.

VENDIMET E UEFA- Kemi kontakte me UEFA-n sepse pas asaj mbledhje janë ndërtuar grupe punë që komunikojnë me të gjitha Federatat dhe sot është një tjetër mbledhje. Nëse do jetë e pamundur apo e parealizueshme, nëse nuk na lejon asnjë nga skenarët do të kemi një tjetër kongres nga UEFA për të marrë vendime të tjera.

FUTBOLLI PUNË PËR TË MBAJTUR FAMILJEN- Duhet të kuptojmë që në futboll ushqehen shumë njerëz. Ka shumë trajnerë në ekipe amatore që mbajnë familjen me ato para dhe tani nuk dinë ku të shkojnë. Ne duam që qeveria t’i kompensojë lojtarëve dhe trajnerëve një minimum sa për të mbijetuar, po aq sa bizneset e vogla. Nuk është vetëm Superiorja, por janë shumë më shumë. Një futbollist i Kategorisë së Dytë është e pamundur të ketë rezerva të mbajë familjen e tij për më shumë se 15 ditë.

KËRKESA PËR NDIHMË FINANCIARE NGA QEVERIA- Me Ramën nuk kam diskutuar për këtë çështje. Në fillim na u duk si lojë dhe se do kalonte shpejt dhe menduam se nuk do kishim nevojë për gjëra të tilla, por tani është situatë ndryshe. Ekonomi më të dobëta se tonat kanë kompensuar aktivitet sportive. Shteti duhet ta kishte krijuar rezervë sepse vetë këta njerëz do e shlyejnë këtë si një borxh nëpërmjet taksave që do paguajnë.

Kam besim se qeveria do i ndihmojë futbollistët dhe trajnerët. Është e pamundur që Federata t’i kompensojë me buxhetet që ka, duke mos e ditur sa do shkojë kjo situatë. Ne do bëjmë aq sa kemi mundësi dhe na lejon buxheti ynë.

EDI RAMA: TË MOS HAMË GOL NË FUND SI KOMBËTARJA- Është diçka figurative sepse ai është tifoz me kombëtaren, por mendoj se ai duhet të marrë ekipin përfaqësues edhe si shembull për të shkuar në Europë siç bëri kombëtarja.

DËRGIMI I MJEKËVE NË ITALI- Për mua ishte një gjest shumë i goditur që i demostroi Italisë shumë solidaritet. Kam dhënë intervista në mediet italiane dhe kam marrë shumë mesazhe solidarizuese. Kryeministri jonë ka bërë atë që çdo shqiptar do donte të bënte për Italinë. Kemi treguar se jemi afër tyre dhe me mundësitë tonë duam t’i ndihmojmë italianët.

KONKURSI NË RRJETE SOCIALE- Çdo ditë mendojmë të lehtësojmë qëndrimin në shtëpi dhe konkursi në FSHF është me qëllim të kësaj. Ka pasur shumë video dhe do japim disa çmime simbolike.

LIGJI I SPORTIT- Nga propozimet që kemi bërë ne për ndryshimin e një pakete ligjore, disa shkuan në parlament, por nuk e di se ç’është bërë. Ligji i sponsorimeve nuk plotëson kërkesat e sportit. Është si ai i 1994, nga i cili kanë ardhur zero lek për sportin. Është një ligj nga njerëz pa ide të Ministrisë së Sporteve apo Financave, që nuk duan të bëjnë mirë për sportin. Qeveria nuk duhet ta pranojë këtë ligj.