“Një sherif i ri në qytet”/ Gazetari austriak “masakron” ish-trajnerin e Kukësit: E keqja nuk paska fund

Peter Pacult ka lënë postin e trajnerit pë të marrë atë të anëtarit të bordit të mbikëqyrjes në klubin e FAC në austri. Por ish-traneri i Kukësit duket se nuk ka lënë një përshtypje dhe aq të mirë në ambientin austriak. Në një editorial të tijin, Martin Blumenau tregon “anën e errët” të Pacult-it. Ai tregon se ky i fundit di si të jetë më i keqi i mundshëm dhe kritikon mënyrën e tij të sjelljes.

“Që nga e enjtja e kaluar, megjithatë, një sherif i ri ka ardhur në qytet: Peter Pacult, një ish-lojtar yll, por edhe ish-trajneri ndërkombëtar, zëvendëson Schinkel. Dhe kushdo që mendoi se më e keqja nga të gjitha botët nuk mund të jetë më në krye, ishte gabim: “Pacult mundet. Filloi të ishte më i keqi, më i egri”.

Pacult e bën të qartë këndvështrimin e tij në fjali të thjeshta. Pa asnjë aluzion të justifikimit dhe që nuk ka pse ta justifikojë veten si autokrat. Nuk shpjegon, por dikton. Pacult tashmë e di se si do të përfundojnë kampionatet.

Ai e përcakton ekspertin si të kundërtën e gazetarit: jo si një eksplorues dhe një udhëzues, por si një gjykatës të gjithëkuptueshëm. Kjo është mjaft e sinqertë në radikalizmin e saj, por më pas degjeneron në ekstremizëm në praktikën aktuale”, shkruan gazetari Martin Blumenau për ish-trajnerin e Kukësit, Peter Pacult./Sport Ekspres/