“Ishim mirë, por ndodhi çudia”! E shpjegon profesori italian: Atalanta-Valencia, bomba biologjike që ndezi COVID-19

Gjendja në  Itali nuk ka shenjë  pë rmirë simi, teksa numri i viktimave dhe i të  prekurve nga Koronavirusi vjen në  rritje. Një  pandemi që  ka mbë rthyer fqinjë t pë rtej Adriatikut e nuk po i lë  të  qetë . Por kush mund ta mendonte se një  shkaktar në  pë rhapjen e gjerë  të  virusit mund të  ishte edhe ndeshja e Champions League mes Atalantë s dhe Valencias? Ë shtë  pikë risht profesori dhe shefi i repartit të  pneumologjisë  në  “Papa Giovanni XXIII” të  Bergamos, Fabiano Di Marco, i cili tregon se kjo ndeshje e zhvilluar në  “San Siro” ka qenë  një  bombë  biologjike, pasi pas zhvillimit të  saj në  dyert e spitaleve janë  dyndur pafund qytetarë  të  infektuar nga Covid-19.

“Në Bergamo, çdo familje do të mbajë zi për të dashurit e tyre. Nuk jam unë  ai që e them atë, janë numrat. Më  kujtohet sikur të ishte dje 21 shkurti i kaluar, dita kur filluan të gjitha. Deri në 12 të mesditës, ishte një ditë normale.

Atëherë Profesori Stefano Centanni, mësuesi im, më telefonon nga Milano: shiko Lodin si fatkeqësi. Prandaj, filloj të flas me shokët e tjerë të reanimacionit. Ne e dinim që pneumonia Covid-19 do të varej nga ne. Në orën 8 të mëngjesit marr mesazhe të alarmuara nga menaxhmenti. Ne duhet të çlirojmë sëmundje infektive për të qenë të gatshëm të pranojmë të gjithë pacientët Covid-19 në krahinë.

Nëntëmbëdhjetë shkurt, 40 mijë qytetarë të Bergamos të  pranishë m në San Siro për Atalanta-Valencia. Ata udhë tuan  me autobus, makinë, tren. Fatkeqësisht, rezultoi një bombë biologjike”, ka deklaruar profesori Di Marco./Sport Ekspres/