Cilësohej si një nga portierët më të mirë, varësia e Boruc: Alkoli më ndihmonte, gëzoja më mirë

Artur Boruç është cilësuar si një nga portierët më të mirë në Europë përpara disa vitesh, ndërsa ka luajtur me ekipe si Celtic dhe Fiorentina. Gjithmonë veçohet për paraqitjet e tij, por sa herë që të gjithë prisnin atë shkëputjen dhe kalimin e madh prej tij, asnjëherë nuk ndodhte.

Aktualisht është 39-vjeç dhe karriera e tij mund të quhet e mbyllur, ndërsa kartoni zotërohet nga Bournemouth, megjithëse nuk ka luajtur asnjë takim. Gjithashtu ka mbrojtur edhe portën e Polonisë në 69 takime, por alkoli dhe mënyra e jetesës ndikuan shumë për keq tek ky lojtar.

“Ndonjëherë më dukej sikur alkoli më ndihmonte. Përshëmbull, në momentet e gëzimit, provoja dy herë më shumë ngazëllim. Por shpeshherë ishte shqetësues për jetën. Më duket sikur më duhej gjithonë që ta pija. Se ishte një gjë e drejtë që unë bëja dhe vendim i mirë. Tani e cilësoj si një vendim idiot të rinisë, ndoshta kjo është fjala e duhur. Kur isha te Legia nuk munda ta konsumoja për një kohë të gjatë. Por në Skoci u përshtata më së miri, pasi shkoje në një pijetore dhe atje ishte e zakonshme që të konsumoje birrë”, ka thënë Boruc. /Sport Ekspres/