Shuhet legjenda Ymer Pampuri

0

Ndahet nga jeta Ymer Pampuri, Kampion Olimpik, i vetmi në historinë e Shqipërisë.

Për të gjithë ata që nuk e kanë njohur dhe nuk kanë jetuar në kohën e tij kur thyente rekorde një pas një, Pampuri duhet të mbetet simbol i sportistit të vërtetë, por edhe trajnerit të jashtëzakonshëm, punëshumë e fjalëpak.

Në Olimpiadën e Mynihut në vitin 1972 Pampuri mori medaljen e artë në peshëngritje në stilin e forcë, duke ngritur 127.5 kilogramë, rekord olimpik i pathyer më.

I paharruar qoftë kujtimi i Kampionit tonë.

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.