Prapaskena, Gega garoi me dëmtim në pulpë

0
XXXXX competes in the XXXXXX on day 3 of the 23rd European Athletics Championships held at Olympic Stadium on July 8, 2016 in Amsterdam, Netherlands.

 

Flet trajneri: “Kjo medalje është falë sakrificës dhe lodhjes së Luizës, që për më shumë se tre vjet s’ka bërë një ditë pushime, por dhe lodhjes sime”

Dhimbje në tendinin e këmbës dhe në pulpën e majtë. E duket sikur asnjëherë Luiza Gega nuk do t’ia dilte në finalen e 3000 metrave me pengesa në Kampionatin Evropian të Amsterdamit. Mirëpo vendosmëria dhe forca e saj, por dhe këmbëngulja e gjatë e trajnerit Stërmasi, lodhja e gjatë në stërvitje dhe pse jo ndërrimi i garës dhe kthimi i vajzës në garën e përshtatshme dhanë rezultatet. Luiza Gega është nënkampione e Evropës, e rrallë për atletikën shqiptare. Ja dhe intervista e trajnerit të Luiza Gegës, Taulant Stërmasit.

Medalje argjendi në Evropian, e para e tillë për ju si trajner…

Jam më shumë se sa i kënaqur…

  • Si e kishit ndërtuar strategjinë e garës, a mund të ndalej gjermania?
  • Siç të kam thënë për Luizën 3000 metra me pengesa është garë e re dhe sigurisht që kemi mangësi. E kjo për dy arsye, së pari mungesën e bazës materiale dhe së dyti kohën e pakët për t’u përgatitur për kalimin e pengesave ashtu siç duhet. Gjithsesi Luiza para garës kishte një shqetësim në tendinin e këmbës së majtë dhe në pulpë, gjë që na shqetësoi pa masë. Edhe pas garës ka pasur dhimbje, por gjatë vrapimit për fat e ndjeu pak. Jemi duke e mbajtur me akull, sepse vjen shpejt gara e radhës. Taktikisht ka vrapuar super dhe sipas të gjitha instruksioneve të dhëna. Por kur ke mungesa teknike në pengesë puna bëhet më e vështirë, sepse do të duhet të harxhohet më shumë energji. Megjithatë jemi të kënaqur.
  • Bota e njohu se kush është Luiza Gega, çfarë duhet të presim prej saj në Lojërat Olimpike “Rio de Zhaneiro 2016”?
  • Besoj se finalja do të jetë e lehtë dhe shpresojmë të përmirësojë problemet teknike. Nëse ndodh kjo do të përmirësojmë të paktën dhjetë sekonda nga koha që bëmë dje. E nëse ndodh kështu është e sigurt që do të jemi në gjashtëshen e parë në Olimpiadë.
  • Së fundi, kujt ia dedikoni suksesin?
  • Lodhjes dhe sakrificës së Luizës, e cila për më shumë se tre vjet nuk ka bërë më shumë se sa një ditë pushim. Lodhjes sime, që është e njëjtë me të. Dhe njëkohësisht asaj që ne të dy besuam bashkë, arritjes së majave, pavarësisht dështimeve të vogla.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here