Botërori 2026 me 48 skuadra, ëndërrojnë kombëtaret e vogla

0

Ideja e çmendur e Xhani Infantinos për një Botëror me 48 skuadra tashmë është realitet.

Sot FIFA ka aprovuar në mënyrë unanime propozimin e presidentit, çka do të thotë se Botërori 2026 do të hapë dyert për më shumë kombëtare dhe natyrisht është një shans i madh për të vegjëlit, si Shqipëria.

Formati do të jetë anormal: 16 grupe me nga 3 skuadra, nga të cilat 2 kualifikohen për në turin e dytë, ku nis eliminimi direkt.

A është zgjeruar Botërori për të motivuar kombëtaret e vogla? Në të vërtetë jo: arsyeja reale është se zgjerimi i Botërorit fut në arkat e FIFA-s 1 miliard euro më shumë!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.